ГЕРБ: От БСП не се научиха какво е вот на недоверие. Това не е просто пиар инструмент

0
68
герб
Снимка: архив

На „Позитано“ само говорят. Нинова да се вгледа в действията на кмета на Перник, заявиха от управляващата партия

„Вече трета година колегите от БСП и г-жа Нинова не се научиха какво е вот на недоверие и това не е просто пиар инструмент“, каза депутатът Тома Биков на брифинг. По думите му единствена мярка за водната криза, която БСП предлага, е правителството да падне. От парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепят управляващите, предаде „24 часа“.

„Корнелия Нинова да се вгледа в действията на кмета на Перник, който ясно показва как се действа в такава ситуация. И кметът, и правителството са далеч по-несловоохотливи, защото тези, които работят на място, знаят каква е ситуацията, а тези, които стоят на „Позитано“, само говорят“, каза още Биков.

Той посочи за неуместно на пресконференцията на БСП за боклука да говори човек, чийто семеен бизнес е свързан със скрап. Говоря за г-н Божанков, назова името директно Тома Биков и добави, че намира поведението на БСП за недържавническо.

Бившият екоминистър Ивелина Василева каза, че социалистите през годините на този парламент не са внесли нито едно предложение за изменение на законодателството за околната среда. За сравнение от ГЕРБ са внесли 3 само за последните месеци за подобряване качеството на въздуха.

Категорично от трети страни не са внасяни болнични отпадъци. Не са внасяни и от други страни в ЕС, каза Василева във връзка с обвиненията, че България изгаря чужди отпадъци, внос от трети страни.

Тя засегна и темата с водната криза в Перник, като увери, че правителство полага всички усилия за справяне с проблема.

БСП смята да внесе вота на недоверие на 20 януари.