Защо наричам Корнелия „зелка“, а опозицията – „ужасни свини“

0
271
Корнелия Нинова и Елена Йончева

Бихме искали тези, които искат властта, да покажат колко са по-добри. А не колко са безхаберни и подли

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Любимите ми хора ми правят забележка, че наричам Корнелия зелка, а опозицията – ужасни свини. Било грубо и некрасиво.

А как да нарека, извинете, председателката Корнелия, която положи впечатляващи усилия да съсипе потенциала на БСП за участие във властта?! Как да нарека жена, която направи партията заложник на личните си емоции и антипатии, и се зае вдъхновено да изхвърля хора, да обижда цели партийни крила вътре в БСП, да разединява и настройва едни срещу други, да деинтелектуализира ръководния състав.

Корнелия направи толкова много добре обмислени последователни грешки, че това може да го направи само един чужд на БСП човек, който не разбира същността и партийния климат. Тя лиши партията си от възможности. Тя оскърби много хора, включително емблематични фигури като Анжел Вагенщайн, който я определи като „политически неграмотна жена“. Това е истината за Корнелия, всичко друго са наративи на бесепарски тролове.

Колкото до обобщения образ на опозицията, никога не съм си представяла, че може в момент на безпрецедентна криза да има обществени играчи, претенденти за властта, които да правят всичко възможно, за да дестабилизират допълнително обществото. Това е техен хуманитарен, обществен провал. Ако един избирател притежава нормален интелект, никога няма да гласува за хора, които са неспособни да разпознаят кога е необходимо, ако не да помагат, поне да не вредят (за известно време). Защото вредата не е за Борисов, вредата е за всички, за цялото ни общество.

Ние никога не сме единни. Дори, когато бедата е тук. Достойни сме за възхвалата на Еразъм, но и Станислав Стратиев ни стига. Да, всички хора са невежи, само че по различни теми. Да, човешката мъдрост не е пропорционална на позициите и амбициите в обществото. А бихме искали да е именно така. Бихме искали тези, които искат властта, да покажат колко са по-добри. А не колко са безхаберни и подли.