Корнелия тъпче по умиращото тяло на БСП така яростно, все едно скача на батут…

0
250
Корнелия Нинова

И сега БСП прави кампания, като обещава на своите избиратели, че ще управлява отново с ПП и ДБ… Много шик за малкото останали баби и дядовци в БСП от когнитивната матрица на комунизма!

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Оф, гледах предизборния дебат по Нова за външната политика. Горкият Александър Симов от БСП! Много е изнервен. Да защитаваш политическото фиаско, което сътвори председателката Нинова в коалиционния кабинет, е твърде неблагодарен труд. Фанатик за свещена празнота, ако ми позволите един израз от Емил Мишел Чоран. Евтино словесно почти улично жонгльорство, което се опитва да заобиколи истината.

Много изнервящо. Човекът почти бе останал без листа, но в последния момент му измолиха индулгенция от Capo di tutti capi на изтерзаната и съкрушена, разпадаща се „левица“. Ех, а какви фасони бяха! Но така преминава партийната слава.

Сега крещим и дори сме готови да се бием, че Корнелия не е изнесла и един патрон за Украйна и искаме документи в ефир. За всички е ясно, че износът изобщо на оръжие по времето на тази война, е за Украйна. Написаха го дори няколко западни медии директно, че трафиците вървят от и през България.

Ако БСП наистина искаше да запази неутралитет и достойнство пред електората си, Корнелия можеше да се откаже от блажения си пост и да каже, че тя няма да подкрепи тези политики на правителството. Но на Корнелия никога не й е пукало за електората. Тя с умело „раздвоение на личността“ се уговаря за маркетинговата опаковка на изневярата. Брутално източва партията като за последно, изцежда последните капки в своя полза, узурпирала разпада на БСП през тясна клика от подмазвачи.

Дребните трохи, които клакьорите получават, променят политическата архитектура в България в полза на „Възраждане“ и на Стефан Янев. Корнелия тъпче по умиращото тяло на БСП така яростно, все едно скача на батут… И ако беше реконструирала партията до средно малка, но интелигентна, бързоподвижна, подредена и оперативна партия, добре. Каквато е ДПС например. Но тя я сви до огледален образ на самата нея. Хаотична, разхвърляна, противоречаща на самата себе си партия, страдаща от подмолност, машинации, предателства, както и от най-тежката болест – неинтелигентно представителство на политическите й кадри. И сега БСП прави кампания, като обещава на своите избиратели, че ще управлява отново с ПП и ДБ… Много шик за малкото останали баби и дядовци в БСП от когнитивната матрица на комунизма!