Министър Ахладова връчи удостоверение за българско гражданство на д-р Заргар

0
28
Снимка: МП

Това стана възможно след мощна обществена подкрепа за бившия директор на болницата в Исперих

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова връчи днес удостоверение за българско гражданство на д-р Абдулах Заргар.

Това стана възможно след мощна обществена подкрепа за бившия директор на болницата в Исперих. Близо 7000 души се включиха в гражданската инициатива.

Роденият в Иран лекар беше отстранен след 10 години начело на лечебното заведение заради промени в закона и липсата на гражданство.  След задействането на институциите вицепрезидентът Илияна Йотова подписа указа, с който доктор Заргар става български гражданин.

На церемонията в Министерството на правосъдието присъстваха още министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, по чиято инициатива бе задвижена процедурата за получаване на българско гражданство на иранския лекар, както и Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

„За мен е голяма чест и отговорност да връча удостоверението за българско гражданство на г-н Заргар, и то по един много важен повод – за заслуги към здравеопазването на България. Нека винаги да имате признанието на българските граждани“, каза министър Ахладова.

От своя страна министърът на здравеопазването проф. Ангелов заяви, че от днес редиците на българските лекари се увеличават с още един достоен български лекар. „Продължавайте на помагате на българите“, пожела проф. Ангелов.

Д-р Заргар благодари за голямата чест и коментира, че от тук нататък като гражданин на България ще се стреми да отговори на високата оценка, която е получил от обществото.