Симеонов: Ще внесем нов текст срещу фалшивите болнични, няма да се откажем

0
45
симеонов
Валери Симеонов

Лидерът на НФСБ анонсира, че управляващите ще излязат с други предложения за контрол

След като вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да има промени в начина на изплащането на болничните, днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов разкри, че „няма да се откажат толкова лесно“. Той също каза, че няма да се спира изплащането на първия ден от болничните, но посочи, че ще се внесе „интересен общ текст“, с който да се борят злоупотребите.

„Имаше такова решение на Политическия съвет, но след като министър-председателят го заявява, значи няма да има“, коментира Симеонов заявката на Борисов, че предложението за орязването на болничните няма да се внася.

„Но няма да се откажем толкова лесно, ще има интересен текст, който пак ще бъде общ и ще е свързан с контрола. Не е редно да се правим, че не забелязваме този негативен процес, който се развива и нараства, на фалшиви болнични, на злоупотреба с медицински удостоверения. Да се правим, че не виждаме огромната корупция в медицинските среди и лекарите, които издават тези фалшиви болнични! Те трябва да бъдат разследвани и да бъдат предприети мерки“, каза лидерът на НФСБ, цитиран от Дарик.

Той отново повтори, че само за няколко години болничните дни са се увеличили от 8 млн. на 18 млн. Симеонов обясни, че е било предложено именно първият ден от болничните да се ореже, защото често той се взима, за да се „закачи“ към почивните дни.