Борисов: Хващам се на бас, че руски шпионин повече няма да бъде разкрит у нас /видео/

0
77
Снимка: фейсбук

Томислав Дончев ще оглави националния предизборен щаб на ГЕРБ, а Даниел Митов – софийския

Томислав Дончев ще оглави националния предизборен щаб на ГЕРБ, а Даниел Митов – софийския. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с младежи от партията.

„Подготвени сме за изборите, хаосът, ченгеджийството и страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да стане. Аз не знам има ли в света такъв аналог. За едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Разбира се, ние сме подготвени“, подчерта лидерът на ГЕРБ. Той отрече твърденията, че ГЕРБ са били сами, като отбеляза, че те винаги са управлявали в коалиция.

Заместник-председателят на партията Томислав Дончев посочи, че е от изключително значение да се покаже, че в ГЕРБ има нови и свежи лица, което е ясен знак, че партията се развива и обновява.

„Отиваме на изборите с увереност, че отново ще сме първа политическа сила”, заяви Даниел Митов, който е и водач на листата в 23 МИР.

Борисов коментира рокадите във властта и скандалите с подслушването.

„Приемам, че смениха областните управители и шефовете на полицейските управления – те имат отношение към изборите. Приемам, че и ДАНС имат връзка с изборите. Но каква е връзката на шефа на митниците, коментира Борисов. Той изтъкна, че в митниците за шеф са върнали човек на Орешарски и попита какво налага тази смяна и с какво тя ще гарантира честността на изборите.

Той каза още, че след смяната на шефовете на служби повече няма да се види разкриване на руски шпиони у нас, защото никой няма да си сложи „главата в торбата“. „Слагам бас с всички, че повече няма да бъде разкрит руски шпионин или мрежа. Когато си служебен премиер, не сменяш шефове на служби, това е реваншизъм, не го разбирам“, каза още лидерът на ГЕРБ. „Това се прави, за да се свърши мръсната работа на Радев“, каза още Борисов.

Относно обвиненията за подслушване на политици той каза:

„Още чакам да видя автобусите с двойни дъна, с които ГЕРБ извозвали бюлетини от Костинброд. Не съм ги видял, вероятно и никой никога няма да ги види. Сега ни обвиниха пак, че сме записвали. Само че тези, които записваха, сега са в МВР”, каза лидерът на ГЕБР.

Млади активисти на ГЕРБ с различни професии се представиха пред Борисов: „Това са хората след 2 години за общински съветници, районни кметове, за кмет на София. Всичко това, което го говорите, не го препоръчвайте, а го вършете“, каза бившият премиер.