Демокрацията и правото победиха интригантите и безпросветниците

0
508
Надежда Йорданова

Време е да си върнем нормалността

Александър Йорданов Снимка: фейсбук

Александър Йорданов, фейсбук

НЕУДОБНИ ДУМИ: ДО КРИВАТА КРУША

Демокрацията и правото победиха интригантите и безпросветниците. Става дума за това, че с огромно мнозинство: 16 гласа „за“ и само „2“ против, Висшият съдебен съвет отхвърли категорично нескопосните обвинения на правосъдната министърка в оставка Надежда Йорданова към главния прокурор Иван Гешев. „Протестърите“, съдейки от суматохата във Фейсбук, са в шок. Тяхното правителство е в оставка, а Иван Гешев продължава да е главен прокурор. При това продължава с абсолютно авторитетно решение на най-висшия съдебен орган.

Стотици пъти съм обръщал внимание, че празноглавото протестърство няма нищо общо с демокрацията. Тия нашенски „протестъри“ отпреди две години сами се нарекоха „умнокрасиви“. За красотата им не съдя. Мерак да ги гледам нямам. Нека други да коментират. Но неизбежно слушам какви ги говорят. И правя извод: умът им ги докара до кривата круша.

Те дори едно нормално правителство като хората не успяха да направят. То, клетото, не изкара и една година. Два пъти бюджет приемаха, с което учудиха света дори. От помпозните им приказки за закони в пространството остана миризмата само на пушек. Много приказки, никаква работа. А и самолетът до Скопие спрял да лети!? И само за пари говорят, в тях им се кокорят очичките. А Рашков е отделна тема. За неговите безобразия те, „протестърите“ мили, мълчат. За цункането между ДБ и БСП съм писал. Отврат. Голямо предателство на демокрацията.

Изводът е, че не стават за нищо. И колкото по-бързо се отървем от тях, толкова по-добре за България. Защото ни докараха до безизходица. Защото цари хаос и безредие. Ако бяха нормални, още днес щяха да върнат мандата за второ правителство. Но ги гледам, че се напинят до последно да спазарят някой и друг депутат. Защото за тях депутатите са стока – оценяват се и се продават. Така мислят „умнокрасивите“. Това демокрация, глас на народа, избиратели… бошлаф работа! Важно е да се натаманят 121 бройки. Те имаха мнозинство и нищо не направиха, а сега се канят много да направят, когато са вече малцинство. А медиите ореваха орталъка с плачливо-сополивата си подкрепа за тях. Такъв неистов рев в подкрепа на некадърността не е било в нашата България.

Ще ги преживеем и надживеем. Но защо трябваше народът ни да се мъчи. За да си направят кефа „протестърите“ ли? За да си пробутат „промяната“ ли? Е, видяхме я тази „промяна“. Достатъчно, стига! Време е да си върнем нормалността.