Депутат от ГЕРБ: Наздраве, пийнете си, г-н Рашков. Вие сте човекът, който целуна ръка и на мафията

0
300
Снимка: Трибюн

Георг Георгиев и бившият вътрешен министър в остра схватка след приемането на доклада за „Джемкорп“

Парламентарните страсти продължиха да горят и след приемането на доклада за Gemcorp, a гласовете на всички, които взеха думата трепереха от гняв и емоции. Повишаване на тона до истерия и взаимни тежки обвинения наложиха председателстващия заседанието да обяви 10-минутна почивка, а в центъра на скандала се оказа бившия МВР министър и настоящ депутат от „Промяната“ Бойко Рашков.

Първо младежкият лидер на ГЕРБ Георг Георгиев направи лично обяснение. „Засегнат съм, че такива хора, шарлатани, седят в тази зала. някой излиза да ми говори кои били русофили и с кого били сътрудничили…“, започна той, след което се захвана да чете публични извадки от Търговския регистър.

Г-н Рашков, по-известен като Чадъра на правителството „Петков“ може да ме опровергае, ако не съм прав, вметна Георгиев. След което цитира имена от съвета на директорите на „Нефтогаз сервиз“ – „Хахулин, Руска федерация, Лавоник, Мамнонтов, Руска федерация, Настимир Ананиев, Република България. Бре, кой сътрудничил на Руската федерация“, иронизира той по-ранните обвинения от депутата на ПП. И поиска на трибуната да излезе „почтен и много имотен човек, който пазеше правителството на Петков и Василев“ и да опровергае кой има връзки с Русия и кой, по какъв начин си е правел парите. Gemcorp e еманацията на корупцията, безобразието и измамата. Най-тежката далавера в тази държава, направена от тези комунисти, пазени от бивш комунистически следовател хора“.

„Никога не съм бил чадър на който и да било. Второ, не е в моя манталитет да съм чадър на който и да е, на който и да е не съм целувал ръка или нещо друго!“, изкрещя от трибуната ексминистърът.

„Тъй като не съм бил чадър на никой, съжалявам, че нямах време да бъда още по-голяма градушка за вашия лидер от ГЕРБ“, продължи Рашков.

Георг Георгиев отвърна, че Рашков е целувал ръка „на тия, които казаха „танковете да дойдат“ и на тия, които съсипаха тая държава“. Наздраве, пийнете си г-н Рашков. Вие, червеният комунистически следовател, направихте така, че 8 месеца държавата да прилича на това, на което сте свикнал – на комунистически разграден двор. Вие сте човекът, който целуна ръка и на мафията, снимките ги има“, продължи Георгиев, но Желязков му спря микрофона, пускайки депутатите в почивка.

Това обаче не спря напора на ГЕРБ срещу Рашков и след това Мануил Манев продължи атаката. „От тази трибуна комунистически създания продължават да ръсят заплахи срещу хората и не им пука от това. Хилядите хора, на които незаконно написахте протоколи не ви бяха достатъчно.

Няма да се докопате никога повече до власт. Докопването до власт от вас е престъпление срещу републиката и демокрацията, срещу оптитите 30 г. такива като вас да ги няма тук“, заяви Манев./24 часа