Доверено лице на Цветан Цветанов стана пиар на Кирил Петков

0
550
Борислав Велков, с черното сако и дънките, до Цветан Цветанов при учредяване на центъра на бившия втори в ГЕРБ.

Борислав Велков е син на бившия депутат от БСП Славчо Велков

Довереното лице на Цветан Цветанов Борислав Велков е един от хората, които ще заместят неграмотната пиарка на Кирил Петков Диана Дамянова. По информация на ПИК Дамянова не се разбрала с Лена и Киро и я махнали или напуснала сама. Да припомним, че дамата, която преди Киро обслужваше „ЛукОйл“, се оказа един от големите дарители на „Продължаваме промяната“ със 100 000 лева дарение. Явно парите на Дамянова са отишли на вятъра.

На нейно място са назначени Евгени Ангелов, доверено лице на кръга „Капитал“ и Иво Прокопиев и човекът на Цветан Цветанов Борислав Велков. Последният е с доста любопитна биография. Според публикации в медиите именно бившият втори в ГЕРБ е назначил Велков за шеф на борда на директорите на НДК. Връзката им лъсва, когато през 2019 година Цветанов напусна ГЕРБ и основа Евроатлантически център за сигурност, който по-късно прерасна в партия „Републиканци за България“. На основаването на центъра Борислав Велков е плътно до Цветанов. По-късно работи за „републиканците“. След тяхното крушение на трите парламентарни избора през м.г. става…шеф на предизборния щаб на Румен Радев за президентския вот през 2021 г. Сега ще прави пиар на Кирил Петков.

Борислав Велков е син на бившия депутат от БСП Славчо Велков, представящ се за велик командос, експерт по антитероризъм и национална сигурност, а всъщност тиловак, уволнен от МВР, защото отказал да отиде във вътрешни войски по време на Възродителния процес и се направил на болен. Славчо Велков пък бе съветник на Стефан Янев, докато той беше премиер в две служебни правителства миналата година.