ГЕРБ: Минчев да каже дали си е направил PCR преди КСНС

0
95
Костадин Ангелов Снимка: Дарикнюз

Ако е така, значи е имал симптоми и появата му е безотговорно поведение, посочи Костадин Ангелов

Председателят на парламента Никола Минчев дължи отговори, защото с действията му държавата беше обезглавена. Има сериозни морални проблеми и считам, че те трябва да бъдат изяснени. Това каза пред медиите в парламента депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов, цитиран от БГНЕС.

Бившият здравен министър отправи няколко въпроса, свързани с положителния коронавирусен тест на председателя на парламента и твърденията на лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов, който се усъмни в резултата.

„Коя е лабораторията или лечебното заведение и кой е бил дежурният лекар, който е валидирал теста на Никола Минчев“, попита депутатът от ГЕРБ.

„Технологичното време обикновено е 2 часа, или тестът е взет преди КСНС. Ако тестът е взет преди КСНС, Минчев е имал симптоми и появата му е безотговорно поведение“, посочи Ангелов.

Според депутата ковид и КСНС са се оказали „животоспасяващ ход за правителството на Кирил Петков“. Ангелов каза, че със свикването на това заседание „президентът е издърпал ушите на премиера Петков” по повод Северна Македония.

„Всеки български гражданин има право на протест“, каза Ангелов след вчерашния протест на партия „Възраждане” срещу зелените сертификати и ограничителните мерки.