Хаджигенов: Никой няма да подкрепи БСП, ако получи 3-ия мандат. Чакам ИТН да поумнеят

0
295
Николай Хаджигенов

Адвокатът май пак се точи за министър

„Има само един начин да се направи работещо правителство на малцинството и това е начинът, който артикулираме трите протестни формации от шест месеца. С подкрепата на БСП, няма друг вариант. Ще говорим с ДПС също, максимално публично, с ГЕРБ не правим нищо, очевидно.“ Това заяви Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Поводът за коментара му са консултациите с парламентарно представените сили за връчването на третия мандат от президента Румен Радев.

„Отдавна очаквам „Има такъв народ“ да поумнеят, продължавам да поддържам това си очакване“, заяви Хаджигенов за намерението на формацията на Слави Трифонов да не подкрепят правителство с третия проучвателен мандат, независимо при коя партия ще отиде той.

Според Хаджигенов трети мандат на БСП няма никакъв смисъл. Никой няма да подкрепи нищо, свързано с БСП, добави той. По думите му, ако третият мандат бъде връчен на ИБНИ, тогава ще предложат работещата част на служебното правителство да продължи своята работа и в редовен кабинет, а останалата част според Хаджигенов трябва да бъде изпълнена от трите протестни формации. „Така трябва, иначе правителство на малцинството няма как да работи“, коментира още той.