Иван Гешев, ако е мъжкар, трябва да застане зад думите си „политически боклук“, а не да се крие зад негови подчинени

0
297
Гешев скъса оставката си публично. Снимка: кадър

Ако още е психически нестабилен, значи не може да бъде пълноценен главен прокурор и трябва да се лекува

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Мой приятел, когото много ценя, настоява, че Бойко Борисов, ако е мъжкар – трябва да се откаже от депутатския си имунитет, макар да е в условия на война с главния прокурор.

Аз пък мисля, че Иван Гешев, ако е мъжкар, трябва да застане зад думите си за “политическата мафия” и за “политическия боклук”, които произнесе на 15 май, на пресконференцията в Съдебната палата и на 25 май, в зала “Изток” на Народното събрание. А не да иска един след друг да се призовават свидетели (все негови подчинени!), които да обясняват, че е бил в емоционален стрес, заради опита за атентат срещу него на 1 май. Тоест Иван Гешев е говорил неща, които не мисли, понеже е бил объркан. Ако Иван Гешев още е психически нестабилен, значи не може да бъде пълноценен главен прокурор и трябва да се лекува.

Аз бях на пресконференцията на 15 май, близо до него: Иван Гешев беше спокоен и самонадеян. Когато произнесе тези думи: “политическа мафия и боклук”, аз бях шокирана. Затова притичах след него да го попитам: партия ли ще прави?

А втората му пресконференция, на 22 май, с прожектирането на тайно записан разговор с член на ВСС, беше потресаваща и напълно неподходяща за главен прокурор.

Свидетели сме на сериали за лично оцеляване – и в парламента, и в прокуратурата, които въртят в центрофуга цялата държава.

П.П. А, бе, как така, посреднощ на летището (правителствен терминал) шофьор от прокуратурата носи на главния прокурор плик с писмо, което се оказва заплаха срещу него и той се разгневява?!

Свидетелката на главния прокурор Марчела Пантелеева, от пресцентъра на прокуратурата, каза, че пресконференцията на 15 май е била свикана, за да обяви главният прокурор подаването на оставката си. Затова питам от известно време: кога и защо Иван Гешев е решил да не подава оставка? Или е заблуждавал всички през цялото време?

Каките от ВСС как тънко подхлъзнаха Марчела Пантелеева да се обясни, че често пътува с Иван Гешев в командировки и в САЩ е трябвало да бъдат сами.

2П.: Намесен беше един забравен паспорт, разбита брава на врата, носене на ключ на летището … някой да напише сценарий за криминален сериал!

3П.: Членовете на ВСС нали изгледаха цялата пресконференция – не може ли само да си направят изводите?!