Изявлението на Рашков звучи като заплаха

0
257
Бойко Рашков

Точно моделът, който толкова критикуваха едни хора, се развива в една доста по-остра посока в момента

Карлос Контрера Снимка: фейсбук

Карлос Контрера, фейсбук

Честно казано съм изненадан, че човек като Бойко Рашков е заявил подобно нещо. Има достатъчно опит, за да знае какво е редно и какво не е. А подобни заявки и мнения от действащ министър, министър на вътрешните работи при това, са категорично недопустими. Волно или неволно, преднамерено или не – това звучи като заплаха и опит за оказване на натиск.

Представете си примерно бившият вицепремиер и министър на отбраната Каракачанов да беше реагирал така /казвам го, защото на няколко пъти в участия по БТВ и той беше нападан и притискан с въпроси и подмятания/. Ако тогава той си беше позволил реакция като Рашков, щяха да го изядат и граждани, и медии.

Подобни изявления са недопустими. Още повече да се казва кой журналист да бъде уволнен, сменен и прочие. Казвам го като човек на обществена длъжност. Направено публично, едно такова изявление звучи като заплаха.

Когато не смяташ определени журналисти, предавания, медии за коректни и обективни – просто не приемаш поканата. И обществото решава кой крив и кой прав. Но по друга медия да обясняваш как някой трябвало да бъде махнат, защото не задава удобни въпроси или защото е настоявал за отговори, не е допустимо. Така си мисля. Може и аз да не съм прав.

Обаче от тая ситуация остава горчивият привкус, че точно моделът, който толкова критикуваха едни хора, се развива в една доста по-остра посока в момента. Човек трябва да знае кога да спре да се държи като протестър. Ако не знае, крачката към анархията е малка.