Калин Стоянов: До дни очакваме решение на Австрия за Шенген

0
90
Калин Стоянов

Няма нова информация от Ирландия за арестувания с кокаин български кораб

Късно снощи нидерландският парламент е одобрил позицията на нидерландското правителство, с която страната дава пълна подкрепа на България за пълноправно членство в Шенген. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. По думите му по този начин остава единствено позицията на Австрия.

Според Стоянов разговорите са изключително интензивни както между България и Австрия, така и между Румъния и Австрия. В разговорите участват и европейски институции, ангажирани в този процес. Министърът изрази надежда в най-скоро време още в следващите дни, да има решение и от страна на Австрия. По думите му това едва ли ще се случи преди Нова година. За нас по-важното е решението на Австрия, а не е толкова важно дали ще дойде преди или след Нова година, коментира Стоянов.

По повод задържания в Ирландия български кораб, на който бяха открити наркотици, министърът на вътрешните работи каза, че няма постъпила нова информация. Текат интензивни разговори с Ирландия, информира още Калин Стоянов.