Кирил Петков си казал с партийните шефове в оставка днес „здравейте“ и се разбрали да работят за коалиционно правителство

0
368
Снимка: кадър

Три срещи се провели

Три срещи са провели днес „Продължаваме промяната“ – с ИТН, БСП и „Демократична България“. Те били опознавателни и затова са минали без медии, заяви пред журналистите Кирил Петков.

„Разбрахме се да започнем този процес на преговори, който ще е по ясни правила. Ще видим как да съберем „А“ отбора на България“. Днес беше само „Здравейте“, България трябва да се управлява от коалиционно правителство“, уточни той.

„Хубавата новина за гласоподавателите е, че всяка една от партиите осъзнава отговорността, че трябва да има коалиционно правителство“, каза Петков след срещата с подалото оставки ръководство на ДБ.

Христо Иванов пък коментира, че не са говорили за постове, а единственото споменато име било Иван Гешев, „но не като член на кабинета“.

„Видяхме примери как може да не се прави правителство. Сега трябва да видим как може да се направи“, коментира Иванов, който се обяви за оптимист.