Корнелия Нинова с мощен боксов удар срещу Кирил Добрев, най-доверения на Радев в БСП

0
293
Снимка: фейсбук

Започна подготовката за конгреса на партията и преизбирането на Корнелия Нинова за председател

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Корнелия Нинова с мощен боксов удар срещу Кирил Добрев, най-довереният на президента Радев член на ЦК на БСП.

Започна подготовката за конгреса на партията и преизбирането на Корнелия Нинова за председател, струва ми се.

Един “Козирог” никога не бива да бъде подценяван и предизвикван с нечестни подмолни атаки, а цялото президентско войнство доста кал хвърли върху Корнелия Нинова в предизборната кампания за изборите 2 в 1, че и преди това…

Корнелия Нинова много добре знае, че президентът Румен Радев задължѝ Слави Трифонов тя да не бъде подкрепена от “Има такъв народ” за председател на 47-то Народно събрание; нямаше да я допуснат да стане и вицепремиер /министър на икономиката/, обаче Кирил Петков и Асен Василев бяха принудени да приемат условията й, за да получат гласовете на ПГ на “БСП за България” при избора на правителството.

Георги Гергов, който беше нарочен от Корнелия Нинова за изключване от БСП, също така, даде най-доброто от себе си партията да има нисък резултат на изборите през юли и ноември, така че да дискредитира лидерката.

Кирил Добрев не крие принадлежността си към опозицията в ръководството на БСП. От медийните престрелки между него и Румен Овчаров, стана ясно, че “борбата е безмилостно жестока”.

И ето: на 29-30 декември се свиква неприсъствено заседание на Националния съвет на БСП с точка единствена: “Налагане на члена на НС на БСП Кирил Николаев Добрев мярката за партийно въздействие “Изключване” и прекратяване членството му в БСП.”

Отговорът на Кирил Добрев във Фейсбук, 15 минути след моята публикация: “Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може…Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия – БСП. Останалото няма значение. Всъщност по-важната новина днес е, че дъщеря ми навършва 16 години. Ема, пожелавам ти да си здрава, борбена и винаги да казваш това, което мислиш!”