Социалисти не искат феодал от Провадия и клиент на прокуратурата за депутат от БСП

0
464
Филчо Филев

Партийци настояват Нинова да влезе в парламента от Варна вместо компрометирания Филчо Филев

Социалисти от София и Варна не искат феодал от Провадия и клиент на Прокуратурата да бъде депутат от листата на „БСП за България“ в 46-тото Народно събрание. Това съобщава BGReporter.info.

Те визират бившия кмет на Провадия Филчо Филев, който е №3 във варненската листа на „БСП за България“.

Затова партийците призовават председателя Корнелия Нинова да влезе в Парламента от 3-ти МИР във Варна и по този начин да отнеме възможността на Филчо Филев да стане депутат“, се казва в писмо до „Позитано 20“.

Социалистите припомнят, също че той – по варненска и бизнес линия близък с друг виден варненец, но от ГЕРБ – Красен Кралев, е бил клиент на Прокуратурата като кмет, след като проверка на АДФИ установява 7 индикатора за измами в управляваната от него община. През 2018-та година той беше главен участник в така наречения тогава от медиите „Филчогейт“.

За 20-те години, в които е на държавна хранилка, Филчо Филев е редовен участник в различни скандали, свързани с финансови измами, за които е получавал редица административни наказания.

Социалистите са категорични, че подобно компрометирано лице няма място в групата на БСП в парламента. А топлите му отношения по няколко линии с депутати от ГЕРБ са предпоставка за задкулисни сделки на гърба на социалистите.