Костадинов: Щом не искате да подходите с разум, ще получите революция

0
155
Костадин Костадинов

„Възраждане“ води в парламента избирателите си, ако не падне зеленият сертификат

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се закани, че ако до първата работна седмица от новата година не падне изискването за зеления сертификат и не бъдат отменени всички ограничителни мерки заради коронавируса, ще заведе в НС десетки хиляди българи.

„Ще призовем българския народ да превърне демокрацията от представителна в пряка“, отсече той в декларация от името на ПГ.

„Щом не искате да подходите с разум ще получите революция“, обеща Костадинов.

Според него две години нормалността в България е поставена на изпитание.

„Под предлог че се грижат за здравето ни вече 4 правителства се стремят само към едно – запълване на квотите, поставени от ЕС, за ваксиниране на хората. Очевидно за управляващите не съществува демографската катастрофа, образователната катастрофа, здравето на хората, важното е само едно – ваксинацията, а заради нея бяха затворени отделения, спират се планови операции, спрян е достъпът на хората до жизненоважни здрави услуги“, каза той.

По думите му този натиск освен на физическото здраве на хората, се е отразил и на психическото им. „Вече дори не може да се работи нормално. Предприемачите изнемогнат не само от високите цени на тока, но и от непредвидимостта дали ще работят утре. Стотици хиляди българи бяха поставени под натиск да се ваксинират“, допълни Костадинов.

Той определи зеления сертификат като абсурден.

„Той беше въведен само за един ден, за да може Радев в Брюксел да каже, че го е въвел. Беше въведена масова ваксинация, която беше представена като доброволна. Правителството упражни масова репресия на милиони българи, принуждавайки ги да вършат неща против тяхната воля“, обвини още лидерът на „Възраждане“.

Той отсече, че ваксинацията трябва да е само доброволна и от нея да не произтичат права, нито ограничения.