Мика Зайкова: Има причини Слави Трифонов да е обиден

0
126
Мика Зайкова

Всички са виновни, защото поставиха егото си пред България, казва бившата депутатка от ИТН

Имаше много причини Слави Трифонов да е обиден и да изтегли министрите си, коментира пред БТВ икономическият експерт и бивш депутат от ИТН Мика Зайкова. По думите ѝ министрите в кабинета „Петков“ не могли да установят правилния диалог помежду си.

„Има причини да е обиден, но аз знам, че той обича България“, твърди Зайкова, която е писала дори на соцлидерката Корнелия Нинова в подкрепа на усилията да се направи правителство.

Според бившия депутат от ИТН нито Христо Иванов „щял да ръси тези тъпотии“ на заседанието на парламентарната група на ДБ, нито другите народни представители щели да реагират така емоционално, ако мислят за България.

„Всички политици трябва да оставят егото си вкъщи и да мислят само за България. Ако сега направим избори, можем да загубим голяма част от парите за Плана за възстановяване, да спрат европейките програми и инвеститорите“, предупреди Зайкова. Помолена да коментира инфлацията, експертката посочи, че парите на българите отиват над 54% за храна.

„Тази година спрямо миналата година един пазар е по-скъп с близо 17% (16.9%). У нас е по-висока инфлацията, защото в нея има спекула, но ние сме най-енергоемката и най-ресурсноемката държава в Европейския съюз“, посочи Зайкова. Според нея мерките на правителството нямат нищо общо с инфлацията. „Нивото на техниката и технологията в България е от средата на 20 век. Ние разчитаме на европейските средства, за да се преоборудваме и да направим нашата икономика на по-високо ниво“, отбеляза Зайкова.