Обичайте, когото си пожелаете, но не за сметка на държавата!

0
345
Снимки: фейсбук

Лена-на-Киро-и-Миро е сред основните виновници за краха на това правителство

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Чета̀, че Симеон Дянков, пред БТВ, оценил високо правителството, което имало перспектива и щяло да се поправи по отношение на финансовата политика.
С такъв съветник колко далече можеш да стигнеш?! Смях.

Сетих се за една мъдра приказка: подобните се привличат. Ще ви кажа защо.
Когато дойде в България през 2009 г., като предложение на Кристалина(Сталинка) Георгиева за финансов министър, Симеон Дянков беше женен за американка, дъщеря на уважаван член на доброто общество в Чикаго; отглеждаха заедно две прекрасни деца.

Скоро, след като се усети силен и влиятелен, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков се обзаведе с любовница – Ирина Велкова, незавършила право студентка, която той назначи за началник-кабинет във финансовото министерство и в Министерския съвет. Бурната им любов не познаваше граници – вицепремиерът водеше служителката си навсякъде – с нея беше даже на официално посещение в Китай. Малко преди оставката на кабинета “Борисов 1”, Симеон Дянков се опита да направи Ирина Велкова представител на България в Черноморската банка в Солун, но аз излязох с остър коментар по телевизията и назначението беше отменено от премиера Борисов.

Както е известно, малко преди да подаде оставката на правителството през 2013 г., Бойко Борисов поиска оставката на Симеон Дянков. След това премиерът ми се обади и каза: Соня, ти беше права. Всички ме убеждаваха, че не трябва да го махам, защото било правило: като си отиде финансовият министър, си отива правителството. Всъщност, стана обратното – заради финансовия министър пострада цялото правителството: той ме убеждаваше да не вдигаме пенсиите и заплатите; създаваше напрежение с фирмите и в самия Министерски съвет; не разрешаваше да се вземе изгоден заем от Световната банка…

Дааа, добре, че правителството, все пак, водеше добра социална политика, от която е много далеч днешното правителство, смятам аз.

Нещо любопитно. Моят сайт Bulgaria news беше много критичен към Симеон Дянков – показвахме преувеличенията му за важността на програмата Doing business, доказвахме колко погрешни стъпки предприема във финансовата област, как си създава финансов октопод – от назначения на свои хора в ББР, КФН и къде ли още не… и следяхме авантюрата му с младата юристка.

А да ви кажа ли как получавах информация за воаяжите на министъра и началничката на кабинета?! Ето как. Владислав Горанов, който беше заместник-министър на финансите, разказваше на Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП, а той ми разказваше на мен; аз си проверявах данните през мои източници в МФ, които имах още от времето на Иван Костов, и те така̀…

И преди, и сега – когато коментирам прелюбодейците Киро и Лена, мотивът ми е един и същ – обичайте когото си пожелаете, но не за сметка на държавата! Дянков постла кариера пред гаджето си, плащаше й висока заплата и командировки в чужбина, а Киро уреди договор на гаджето си – по 14 000 лева на месец от държавната ББР и я направи паралелен премиер.

Тези, извън властта, са кръгли нули – и по една любовница не могат да завъртят, без да й плащат с държавни пари.

Не знам какъв е случаят с Асен Василев и Румен Спецов, но Даниел Лорер и Виолета Лорер са за прокурор, заради конфликт на интереси.

… Лена-на-Киро-и-Миро е сред основните виновници за краха на това правителство, търкалящо се по нанадолнището, повличащо България към катастрофа. В сряда, вярвам, това ще спре.