Приключва най-инфантилното, покварено и зловредно управление в най-новата история на България

0
1160
Снимка: ПП

Държавата беше съсипана от пропагандни абра-кадабри, нагли врели-некипели, задкулисни схеми, безобразни далавери

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Добър ден, добри хора.

Започва седмицата, в която президентът Радев ще разпусне 47-ия парламент и ще насрочи датата на предсрочните избори. Редовните министри ще сдадат властта на служебните министри.

Приключва най-инфантилното, покварено и зловредно управление в най-новата история на България.

Държавата беше съсипана от пропагандни абра-кадабри, нагли врели-некипели, задкулисни схеми, безобразни далавери. Съученици, любовници, сътрапезници и безскрупулни авери окупираха властта. Измамници напъплиха икономиката. Алчни безродници загребаха безогледно от държавната съкровищница.

Киро и Лена-на-Киро-и-Миро командореха страната, държейки се за парапета на стълбище, което води към бездна. Кантората на Бориславова и майката на Никола Минчев беше обслужвана като фаворитка на властта.

Медии-държанки, обилно напоени с държавни дарения, безподобно славословеха случайниците, узурпирали властта с любезното съдействие на посланик Херо Мустафа, президента Радев и машините на Мадуро.

Наводниха България с лъжи. С още по-големи лъжи. С абсолютно безсрамни лъжи.

Тези, които живееха в грях, засищащи се лакомо с пица с кристали и водка с утеха; преяждащи с власт, имат претенцията отново да се върнат в почивалнята на Министерския съвет. Колко кризи още може да понесе България, преди да се разпадне неудържимо?!

Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, които наричам триото:“Клоунът-Хищникът-Ковчежникът”, подпирани от Иво Прокопиев, Евгени Ангелов, царския Спас и Гури-на-РалицаАгайн, получиха разчертаните схеми, но дори не успяха да ги изпълнят със съдържание, защото са неуки, хаотични и безполезни. Искаха, но не знаеха как. И да знаеха, бяха прекалено алчни, за да им се получи.

Пропагандираха прозрачност и нулева толеранция към корупцията. И я постигнаха, но не както очакваха. Защото пиар клишетата трябваше да са димната завеса, зад която да изпълняват пиеската “Лява ръка – десен джоб”. Неколцина журналисти, дузина медии и шепа опозиционни депутати, ярко им показахме, че така не става и няма да им го позволим на тези кърлежи върху народната снага. Осветихме далаверата на века – меморандума с Gemcorp за милиард и половина долара. Показахме врътките с посредниците за газовите доставки. Вдигнахме завесите за износа на оръжия за Украйна.

Дааа, още има заблудени или гузни, които не смеят да си признаят погрешния избор, мъчейки се да прикрият краха на своите илюзии с клетви и комични теории: как младите, умните и красивите били съборени от заговора на лошите. Глупости!

Паднаха под напора на собствената си несъстоятелност. Изпокараха се, станаха врагове, олигавиха се в смехотворни обяснения и взаимни обвинения.

Асен и Лорер ще изолират просто Киро и сваЛена. Червената опозиция ще детронира Корнелия. Жълтопаветниците ще се стопят дотолкова, че Пламен Бобоков да може да ги натовари в наличните си джипове и да му остане малко място в лимузините за “правилните медии”, “богините” и слугините. А пък по-елитните телевизионни перачки може да се разположат на яхтите му по бикини.

От служебните министри обществото очаква много – да спрат процесите на разпад, да извадят на светло “скелетите в гардероба”, да осигурят газ, да поукротят инфлацията, да поспрат бесния бяг на цените, да възстановят справедливостта поне малко-от-малко.

Всичко зависи от това колко смели, дейни и решителни хора ще подбере президентът.

И този път ген. Радев много да внимава! Да не ни натресе пак някой нарушител на конституцията; подобен на просто Киро невнятен несретник, за когото да вика: ех, да имахме повече като него. Малко ме е страх от максимата: “Историята ни учи, че никой не се учи от Историята”, ама да видим.

На тези, които се пеняват от телевизора, че Слави е разбил коалицията, ще кажа така: добре, че беше Слави. Защото след няколко месеца камък-върху-камък нямаше да остане от държавата и само кредити щяха да са останали в хазната. Слепи ли сте, глухи ли сте, или сте прости и продажни?! Лидерът на “Има такъв народ” направи най-доброто в тази ситуация. Истина е.

На тези, които се възтрисат, че кой ли пък ще дойде сега – ще отговоря: всеки би бил по-подходящ от тези повелители на Измамата.

На чистокръвните демократи с комунистическа ДНК и болшевишки маниери – ще припомня: та вие сте способни на всякакъв “исторически компромис”, какво ми се потрисате, че щял да се върне Бойко Борисов, ами викахте му “шефе”, сигурно сте готови отново да му целувате ръка.

На екзалтираните чистофайници, дето крещят: сакъъъън, никога повече ГЕРБ и ДПС във властта, ще припомня: това са легитимни партии, които имат стотици хиляди избиратели.

Значи, няма да пропусна да отбележа нещо забавно: Бойко Борисов да се беше молил по три пъти на ден, пак нямаше да успее да измоли точно тези жалки терминатори, които вместо да го изчегъртат него, изчегъртаха себе си.

Ще помоля Държавния департамент – изпратете ни този път посланик, който ще успее да минимализира огромните щети, които Херо Мустафа нанесе върху авторитета на САЩ у нас. Не реанимирайте ПП “Пълен провал” с натиск към ГЕРБ да се коалират! Просто си признайте грешката с нелепото ГМО-земеделие и ни оставете на мира… ако не можете задълго – поне за малко. Поне, докато се съвземем от епидемията на Измамата.

Добри хора, не стойте с широко затворени очи. Не се примирявайте. Не се заблуждавайте. Не ги извинявайте и не ги допускайте отново! Те са въоръжени с лъжи-измами-арогантност-манипулация и са много опасни за здравето на българската нация.