Рашков назначи уволнения заради убийството на командоса в Лясковец Атанас Илков за зам. – шеф на националната полиция

0
417
полиция
Атанас Илков. СНИМКА: ДАРИКНЮЗ

Той е бил представен вчера

Атанас Илков е новият зам.-директор на Главна дирекция „Национална полиция“. Името му нашумя през 2014 година, когато беше отстранен като ръководител на „Криминална полиция“. Причината – злополучната акция на баретите в Лясковец. Тогава при атаката на барикадиралия се в дома си Петко Петков загина командосът Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Илков бе уволнен, но обжалва и спечели делото. Така се върна в системата на МВР като зам.-директор на полицията в Пловдив, която след това оглави.

По-късно бе преместен като шеф на униформените в Кърджали, а през лятото на 2020-а беше преместен на работа в Казанлък като ръководител на Центъра за специализация и професионална подготовка.

Илков е бил представен вчера, пише „24 часа“. Странното е, че вътрешният министър Бойко Рашков вече бе назначил друг човек на поста – Тошко Пеловски, който в момента вече е зам.- шеф на икономическите полицаи в дирекцията.

В Главна дирекция „Национална полиция“ вече е сменено цялото ръководство.

Николай Хаджиев, който бе директор на дирекцията, бе заменен от Станимир Станев. Тодор Гребенаров стана шеф на жандармерията и заместникдиректорското му място бе заето от Борислав Муеров. Благородна Макева, която отговаряше за разследването, бе заменена от Стойно Цветков.