Ще обвинят нас и Ципов за нередности на изборите. Видях как се споглеждат при Радев, каза премиерът

0
376
Консултациите при президента вчера Снимка: Г. Димитров/Vesti.bg

Кое налага изборите да са на 11 юли, пита Борисов

„Оттегляме кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК не защото не искаме да носим отговорност. Видях вчера как се споглеждат партиите при Радев и как са се сговорили. Ние обжалваме този избирателен закон, а те не предлагат председател на ЦИК, нито секретар”, каза на брифинг премиерът Бойко Борисов.

„Какво ще стане практически – утре няма да има видеонаблюдение в секциите и ще кажат, че ние не сме се справили”, коментира той. Според него Ципов ще е уязвим, защото останалите партии ще имат мнозинство в ЦИК и могат да го задължават дори договори да подписва.

„Това може да е за машини, за видеонаблюдение, за всичко, за което ние протестираме пред Конституционния съд”, обясни Борисов.

„Кое налага на 11 юли да са изборите? Защо не са по-рано или по-късно? Вече месец и половина говорим за Борисов. Аз очаквах вчера, след като се върне мандатът от БСП, да си влезе служебното правителство, за което от месеци президентът е готов. Искам да ги помоля за разбиране. Утре и вдругиден е Европейският съвет. Вместо да отиде служебният премиер или Радев, аз трябва да ида и да поемам отговорности за служебното правителство”, каза Борисов.