Борисов: В момента еднолично партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри. Ако това е сглобката, не виждам как ще продължим да участваме

0
527
Борисов в Лиляче.

Решил човекът, върнал се, коментира лидера на ГЕРБ прибирането на Васил Божков

„Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам. Хиляди пасажери идват и се връщат. Това го коментирахме няколко години подред. Ние сме дали показания, обяснили сме всичко“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след завръщането на Васил Божков в страната.

Ние сме защитили интереса на държавата. Видяхте какви лъжи, компромати, сглобки направиха през тези три години и нито една не е вярна. Истината ще възтържествува“, посочи Борисов в село Лиляче, Община Враца, на мероприятие на младежката организация на партията.

Аз наистина се надявам господин Божков да се е върнал да си реши въпросите с правосъдието. Ако е невинен, да си изчисти името. Ако е виновен, имаме си правосъдна система. Никакво притеснение, защото от него, от хазарта това, което съм казал, съм го коментирал“, каза още той.

Обявеният за издирване бизнесмен Васил Божков изненадващо се прибра у нас и веднага беше арестуван.

Във връзка с предстоящите местни избори Борисов заяви, че на много места кандидатите за кметове ще бъдат същите, като визира кметът на Враца Калин Каменов.

„Притеснително е това, което става с горивата. Без никакво основание спекулативно във времето, когато хората пътуват най-много започват да се вдигат изненадващо цените с по 30-40-50 стотинки и това се дължи на монопол, на слаб контрол, правителството търпи големи критики. При тази мека зима се похарчиха над половин милиард за зимно почистване. Ремонтират се отсечки за стотици милиони, пътят до Враца и Мездра ще стои още години затворен“, допълни Борисов.

Той поясни, че трябва да стане ясно какво е накарало вътрешния министър да смени областни ръководители на полицейските структури.

„В момента еднолично партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри без да се коментира. Ако това е сглобката, не виждам как ще продължим да участваме“, каза още Бойко Борисов.

Вътрешният министър заслужава да бъде питан защо смени и кой го накара да смени ръководители на областни структури, посочи още Борисов. Той добави, че се сменят бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания и ръководствата на много други структури.

Този главен секретар е гласуван от Министерския съвет, разбира се, че той не се справя, коментира още лидерът на ГЕРБ.