Макрон не изключи изпращането на западни сухопътни войски в Украйна

0
18
Еманюел Макрон

Франция бе домакин на лидерска среща за Украйна

Изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще. Това заяви френският президент Еманюел Макрон след края на международна конференция в подкрепа на украинската държава в Париж. Той обаче уточни, че на този етап няма консенсус за подобно решение.

Няколко европейски държави, включително Франция, подкрепят идеята Европейският съюз да купува боеприпаси, произведени извън Европа. Във френската столица се събраха 20 европейски лидери, за да обсъдят подкрепата за Киев.

Срещата беше свикана спешно от президента Макрон, заради „ескалация на руската агресия през последните няколко седмици”.

„Тази вечер всичко беше обсъдено свободно и директно. Днес нямаше консенсус за изпращане на войски на терен по начин, който да е официален, приет и одобрен. Но по отношение на динамиката нищо не бива да се изключва. Ще направим всичко, за да не може Русия да спечели тази война. Убедени сме, че поражението на Русия е необходимо за сигурността и стабилността в Европа”, поясни държавният глава на Франция.