Радев тайно в Росенец, благодари на Доган за гласовете към Слави

0
7401
Радев в Созопол заедно с кмета Янакиев. СНИМКА: ФЛАГМАН
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

За маскировка президентът се яви на празника на Созопол снощи

Президентът Румен Радев се появи снощи в Созопол, за да се „къпе в народната любов“, пише сайтът Флагман. Според запознати обаче визитата на обитателят на „Дондуков“№2 край морето и по-специално на празника на крайморския град е била само параван за съвсем други неофициални срещи.

Радев е бил преди това в летния Сарай на Ахмед Доган в прословутия Росенец. На срещата с почетния лидер на ДПС президентът е благодарил за преливането на гласове на парламентарните избори към партията на Слави Трифонов ИТН. И преговарял за бъдеща подкрепа за предстоящите президентски избори. И на 4 април и на 11 юли резултатът на ДПС е почти идентичен 10,71% и 10,51%, като на сараите им се губят едни 100 000 гласа. Въпреки откриването на нови секции в Турция. Запознати твърдят, че подкрепата за Слави не е случайна. Партията на Чалгаря ще бъде ракетата носител на Радев за президентските избори.

Снимка: фейсбук

Да припомним, че през юли м.г. бе извършено активно мероприятие на хората на Христо Иванов, които атакуваха с лодка плажа в Росенец. Активисти на ДБ тогава се молиха на Доган да им даде парчета от порциите и държавната баница, а после пиха заедно с активистите на ДПС, дошли да пазят лидера си. Политолозите оцениха акцията край Росенец като активно мероприятие за вдигане на рейтингите на двете политически сили.

Според сайта Флагман Радев е отишъл в Созопол като една от първите му стъпки за откриване на предизборната му кампания за президентските избори през ноември. Мнозина политически наблюдатели отбелязаха още вчера, след като бе обявено официално присъствието му в морския град за празника Света Марина, че визитата му е неслучайна, тъй като общината от 2 години се управлява от Тихомир Янакиев, който спечели местните избори през 2019 г., издигнат от „БСП за България“, пише Флагман. Неслучайно през цялото време той бе съпровождан от Янакиев.

След визитите си на Росенец и Созопол Радев и антуража му са преспали в луксозния петзвезден хотел „Марина Роял Палас“ в курортния комплекс „Дюни“. Комплексът е собственост на олигарха Людмил Стойков, доверено лице на Георги Първанов и БСП, участник в скандалната афера „САПАРД“ заедно с Марио Николов за източването на 7,5 млн. евро европейски пари. След дългогодишни дела Стойков бе оправдан.