Въпреки хвалбите на Рашков полицаи и надзиратели излизат на протест утре

0
184
Полицаи и надзиратели готвят протест.

Ще блокират МВР и Министерство на правосъдието

Въпреки хвалбите на вътрешния министър Бойко Рашков, че осигурил пари за МВР най-големият синдикат в министерството-СФСМВР излиза утре на протест, съобщиха от профсъюза. Заедно с тях се вдига и синдиката на служителите в затворите-ССЗБ. Протестът е заради липсата на адекватни предложения за увеличение на заплатите на полицаи и надзиратели. Ето какво съобщават от СФСМВР:

СФСМВР и ССЗБ, двете най- големи синдикални организации в сектор „Сигурност“ – съответно в МВР и МП, във връзка с очевидните проблеми, свързани с политиката на доходите в двете ведомства и липсата на адекватни предложения за увеличаване на основните заплати на служителите, ще проведат протестни действия на 12.06.2022 г. от 12:00 ч. пред МП, 12:30 пред МВР, 13:15 ч. пред МФ и в 13:40ч. пред Народното събрание на Република България.

Управителните съвети на двете организации се обръщат публично към министър- председателя, министъра на финансите, министъра на вътрешните работи и министъра на правосъдието с покана да присъстват на протеста и по този начин да уважат протестиращите и да представят публично визията си за изпълнение на заявените социално-икономически искания и стратегията си за реформи в сектора. С присъствието си ще имат и възможност да чуят без посредници мнението и притесненията на протестиращите служители и усетят от първо лице енергията и недоволството на всички тях.

Продължаваме Протеста за достойно заплащане, за достойни условия на труд и за истинска реформа в полза на гражданите, с уважение към служителите и в името на сигурността на България!

Заедно можем повече!

УС НА СФСМВР

УС НА ССЗБ