Хората на Слави Трифонов против Атанасов да оглави вътрешната комисия, защото бил част от статуквото

0
290
Иво Атанасов

За мен е нормално тази комисия на милицията да бъде оглавена от Атанасов, коментира Мустафа Карадайъ

Депутатът от ИТН Иво Атанасов се изказа против кандидатурата на ген. Атанас Атанасов да оглави комисията по вътрешен ред и сигурност.

„Промяната в правилника позволи на председателят на Народното събрание и зам.-председателите да оглавяват комисия. Аз нарекох това – поправката генерал Атанасов“, обяви депутатът от ИТН. Той припомни, че длъжността зам.-председател на парламента е отговорна позиция, а с това предложение ген. Атанасов ще оглави и една от най-важните комисии.

„Ген. Атанасов от 20 години е част от това статукво. Той беше част от Реформаторския блок, част от правителството на Борисов и го крепеше да не падне от власт. Представителите на неговата партия му искат оставката“, допълни още Атанасов от ИТН. Той призова ген. Атанасов да си направи отвод. В отговор съпредседателят от ДБ заяви, че няма да го направи и допълни, че не се причислява към статуквото, защото никога не е бил от управляващите.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ допълни, че ходът на промяната е ясен и това се е видяло последните месеци и дни. „Промяната се изразява в това да вадим скелети и да връщаме един период преди 89-та. За мен е нормално тази комисия на милицията да бъде оглавена от г-н Атанасов“, допълни още Карадайъ.

Депутатът от ИТН не пожела да гласуват отделно номинацията за председател и заяви, че като лоялен партньор от управляващата коалиция е отправил молба за отвод. „Но като не иска да се оттегли, аз ще подкрепя кандидатурата“, допълни още Атанасов от ИТН.

След гласуване предложението за Атанасов беше прието и той оглави вътрешната комисия.