Само в Breaking.bg: Чистката в МВР продължава, Рашков изгони шефовете на инспектората и „Вътрешна сигурност“

0
5153
Николай Гешев, вляво.

Втори служебен министър на Радев уволнява Николай Гешев от дирекция „Инспекторат“-МВР

Чистката в МВР, подета от Бойко Рашков, слугата на Румен Радев, продължава, научи Breaking.bg. В момента служители на дирекция „Човешки ресурси“-МВР висят пред дома на шефа на дирекция „Инспекторат“ Николай Гешев, за да му връчат заповед за уволнение, съобщиха запознати.

Според тях отстраняването на Гешев цели да се овладее дирекцията и по този начин да почнат масови чистки в МВР.

На Николай Гешев не му върви на служебни министри. Той явно е трън в очите на кукловодите на президента Румен Радев. Гешев бе първият висш служител на МВР, който вътрешният министър в предишното служебно правителство на президента Пламен Узунов-Фашиста отстрани от МВР. Причината…проверките на Дирекция „Инспекторат“ по завършилата злополучно акция на баретите в Лясковец и по разработката „Червеи“.

В Лясковец, операцията ръководена от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, от кабинета на БСП и ДПС, завърши трагично. Петко Стрелеца уби една барета- Емил Шарков и рани тежко петима негови колеги. Разработката „Червеи“ бе за източване на целия масив на МВР по време на управлението на същото правителство. За него бяха осъдени шефката на СГС Владимира Янева и бившият шеф на „Вътрешна сигурност“-МВР Тодор Костадинов.

Сега Николай Гешев отново е под прицел на хората на Румен Радев. Остава въпросът КОЙ стои зад президента след като Гешев пречеше на хората на Цветлин Йовчев и „библиотекарската групировка“, свързана с ДС и „Мултигруп“.

В момента Рашков уволнява и шефа на другата антикорупционна дирекция в МВР Стефчо Банков. И това се нарича „реформа“ ?!??