ГЕРБ: Ние увеличаваме доходите на хората, БСП ги кани с бележки върху некролози

Лидерът на БСП не може да бъде морален стожер, отсече депутата Маноил Манев

0
127
БСП
Визия за България върху некролози.

Нека Нинова подреди първо изчисти къщичката си, после да се прави на морален стожер, обявиха от партията

Не очаквам много от хората, които успяха на три пъти да фалират българската държава, да изядат спестяванията на хората, да познават основите на икономическата теория и фискалните политики. Именно за това искам да обясня на БСП и техните специалисти и на г-жа Корнелия Нинова как се формират повечето приходи в бюджета. Това каза на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Александър Иванов в отговор на критките на БСП за Бюджет 2019, отправени по-рано днес.

По думите му повечето приходи в бюджета идват от изсветляването на икономиката. През 2009 г. контрабандата беше 35%, в момента е под 5%. Това формира допълнителни приходи от мита и акцизи в бюджета. Създаваните устойчиви условия за растеж и предвидимост на икономическите субекти увеличават брутния вътрешен продукт.

През 2009 г. той е бил 55 млрд. лева, като през 2020 г. очакваме БВП да достигне 110 млрд. лева. Повече приходи се събират и от подобрената работа на приходните агенции – на Агенция „Митници“, на НАП, както и от добрите законодателни инициативи, предприети от правителставата на Борисов и от ПГ на ГЕРБ, заяви Иванов.

През последните 10 г. средната работна заплата се е повишила три пъти, добави той.

Това го казваме не само ние от управляващата коалиция, а и Световната банка, Европейската банка, две независими рейтингови агенции повишиха кредитния рейтинг на България. Слаби съветници има г-жа Нинова. Те даже един път я бяха подвели, като каза, че 5% плаща бизнесът в България. Не е така – 15% плаща бизнесът в България. Икономиката расте с 4% средно вече няколко години подред. Средносрочната бюджетна прогноза внесена от Министерство на финансите, Министерски съвет в Народното събрание вчера доказа, че тази предвидимост и този ръст на икономиката ще ги има и следващите няколко години, въпреки приказките на БСП. Това явно много изнервя нашите политически опоненти.

Те стават все по-несдържани, все по-крайни в неистините, които говорят. Политическото им говорене не трябва да залита в такива крайности и да съдържа неистини, посочи депутатът от ГЕРБ.

За догодина – 20% повече във фонд работна заплата на учителите и 10% повече за всички в бюджетния сектор. Това се казват ефективни политики по доходите на населението, а не празните приказки на „Петко и още трима събрали се с него“ да обясняват какви визии, блянове и мокри сънища имат за икономиката и данъчната политика на България. Политиките ни наистина явно изнервят БСП.

Решете си проблемите в къщичката и не ги пренасяйте в къщата на държавата. Оставете хората да работят, оставете ги на спокойствие, каза още Александър Иванов.

Когато г-жа Нинова пише алтернативен бюджет, я моля да не напише такава глупост като „Визия за България“, заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Напъните на БСП и Нинова да обикалят и да се срещат с по трима-петима човека, служебно доведени там и за която канят с бележки върху таблата с некролозите, не доведе до нищо, няма да доведе до нищо и алтернативният бюджет, каза Манев.

Много искам да кажа на г-жа Нинова нещо, което смятам, че трябва да чува всеки ден – не може да си морален стожер, когато в твоята парламентарна група се намира Манол Генов. Морални стожери могат да бъдат хора, които са показали морал. В ГЕРБ сме последователни – всеки, който наруши закона, получава своето място, няма такива свещени крави в ГЕРБ. Вземете пример и си изчистете собствената къща, подчерта Маноил Манев.