Тома Биков: Настимир Ананиев е съдружник с гражданин на Руската федерация във фирма „Нефтогаз“

0
81
Антони Тренчев, създател на Нексо, и Настимир Ананиев, депутат от ПП

Депутатът от „Промяната“ се закани да съди Слави Трифонов

Добре е да се провери дали има финансиране на „Продължаваме промяната“ от лица, свързани с Nexo. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в кулоарите на парламента, цитиран от „24 часа“.

Това го проверяваме, ние работим с тази информация, която е публична. Има свързаности на бившия депутат от ПП Александър Ракшиев, който е представител на Nexo за Пловдив. И на настоящия депутат Настимир Ананиев, който е съдружник на един от собствениците на Nexo. От друга страна Ананиев е съдружник с гражданин на Руската федерация във фирма „Нефтогаз“. Честно казано, бях изненадан поне от последното, коментира Биков. И би трябвало да се дадат обяснения какво е съдружието, какво са правили и т.н.

Ние иначе проверяваме в момента това, което излезе, допълни депутатът от ГЕРБ. Дотук само задаваме въпроси на база публични информации – съдружия, свързаности и т.н.

От своя страна Настимир Ананиев заяви, че ще съди Слави Трифонов заради скандала с Nexo.

„Срещу Слави Трифонов и гласа зад камера, който му подсказва, ще заведа дело със сигурност заради лъжите, които се изрекоха. Защото, когато решиш да уронваш престижа и репутацията на някого, трябва да поемаш отговорност. Трябва да се знае в България, че когато някой си позволява да лъже и да прави внушения, ще поеме отговорност в съда“, обясни Ананиев.

„Консултирал съм се с адвокат, ще предприема конкретни съдебни действия срещу всяко едно лице, което уронва моята репутация и добро име и ме замесва в скандали, които не съществуват“, каза още Ананиев.

За Антони Тренчев той обясни, че го познава от 43-ото Народно събрание.

„Имали сме намерение за дейност и съвместни проекти, които за съжаление не се осъществиха, тъй като нито на мен, нито на него му стигна времето за това нещо. В момента не съм в съдружие нито с Антони Тренчев, нито съм в управителни органи на каквито и да е дружества“, обясни Ананиев за връзката си с Тренчев.