Само в Breaking.bg : Лъжата за „ювелирната акция“ на МВР от днес – издирваният Салиф е заловен и набит от овчар, не от барети

0
8234
Главният секретар на МВР Петър Тодоров, в средата, се хвали с операцията, която е осъществена от овчар, а не от барети. СНИМКА: МВР

Беглецът опитал да му открадне храната, но изял здрав пердах от пастира ,който се обадил на 112

Хвалбите на ръководството на МВР за великата „ювелирна акция“ по залавянето на „тежко въоръжен“ беглец в Хасковско днес са пълна лъжа, съобщиха пред Breaking.bg източници от вътрешното министерство.

Въоръженият беглец Бейсим Салиф от село Сърница стреля вчера по съседи при битов спор, след което избяга в гората. За издирването му в Кърджалийско днес бяха хвърлени колосални сили над 200 барети от СОБТ, жандармерия, местна полиция и ловци. Според главният секретар на МВР Петър Тодоров, бивш политически офицер от Държавна сигурност, Салиф бил тежко въоръжен с две пушки и нож. Заловихме го след като опитал да нападне местен жител. Беглецът е ранен при задържането му, обяви Тодоров, изпратен на място да ръководи гигантската операция срещу един човек.

Рекламни кадри на МВР по залавянето на Салиф. СНИМКИ: МВР

Според информирани „драмата“ разиграла се край Кърджалийското село Черноочене няма нищо общо с „героизма“ на МВР. Изгладнелият от кръстосване на горите през нощта Бейсим Салиф попаднал в землището на Черноочене към обяд и видял местен овчар със стадото си.

Далеч от полицейската блокада, а униформени, барети и ловци го търсели на съвсем друго място.

Салиф опитал да нападне мъжа и да му открадне храната. Но бил обезвреден от овчаря и отнесъл здрав пердах от неговата тояга. Така Салиф е „бил ранен“ при задържането му. След което овчарят се обадил на тел. 112 и полицията дошла само да прибере обезвреденият нападател. Целият цирк, организиран от хората на Рашков, целял да покаже колко велико е МВР под ръководството на временния вътрешен министър. Истината обаче е съвсем различна, казват запознати. Затова беше и нелепата пресконференция на Тодоров и останалите началници от МВР в Кърджали. За да прикрие некадърността на „ювелирната операция“ на кабинетните стретези от вътрешното министерство.

Задържаният Салиф е в местната болница, където се лекува от раните, нанесени му от овчарската гега.