Пламен Николов: Ще преминем през чистилището на изборите

1
89
Пламен Николов Снимка: Монитор

Ще работим за 121 депутати, за да нямаме нужда от нелоялни съюзници, обеща бившият кандидат-премиер

„По конституция никой не може да ме накара да свърша или не нещо. Ние казахме кои са нашите естествени съюзници, те ни предадоха. Какъв друг избор имаме?“, каза злополучният кандидат-премиер Пламен Николов в НС.

„Тепърва предстои да се направят оценки защо така се случи. Ще преминем през чистилището на изборите. Това е, което мисля и е редно да се направи, в противен случай обществото ще страда“, заяви Николов.

Във връзка с изразената подкрепа на ИТН към президента Радев той подчерта, че смятат Радев за изключителен човек и професионалист.

Николов отчете като грешка, че са се предоверили на партньорите си. „Това ще ни послужи при едни евентуални избори и мисля, че тогава ще ги спечелим още по- убедително и няма да имаме нужда от нелоялни съюзници. Надяваме се да нямаме нужда от партньори. Ще работим за 121 депутати“, заяви той.

По думите му нямало нужда да се коментират изгорени мостове, ако не е нужно да се минава на другия бряг. Николов подчерта, че според него нямало негативни нагласи към ИТН в обществото.

Според него в следващия парламент ще има по-малко от 6 партии.